Basketpodden

Avsnitt 56 är en julspecial där Magnus och Henrik diskuterar hur spelare skattas, vilka egenskaper som ger hög status, och vilka som ger lägre status. Medias och publikens roll i det hela nämns och vi slänger ur oss några exempel var på spelare som i vårt tycke är överskattade eller underskattade. Till vilken grupp hör Melo? Moses Malone? James Worthy och Reggie Miller då?

Direct download: 56._Overskattad_och_underskattad.mp3
Category:general -- posted at: 10:07pm CEST

I avsnitt 55 inleder vi med prat om några spelare som gjort mer än 50 poäng i en NBA-match. Sen blir det dags för Magnus att avrapportera sitt andra adopterade lag: L.A Clippers. Vi pratar vidare om traden som förde Rudy Gay till Sacramento, Kobe Bryants comeback och Michael Jordans dyra skor. Vi tar en titt på de hetaste kandidaterna till Most Improved Player innan vi rundar av med veckans stats och några matchtips.

Direct download: 55._Chris_Paul_ar_inte_kattskit.mp3
Category:general -- posted at: 9:57pm CEST

I avsnitt 54 blir det dags för Jakob att avrapportera sitt adopterade lag: Portland Trailblazers. Vi fortsätter med koll på skadeläget, och ser att Jeffery Taylor har ett ypperligt läge att utöka sin roll och betydelse för Bobcats just nu. På västkusten gör Kobe Bryant comeback, hur kommer det att gå? De båda New York-lagen har stora problem, men för Knicks ser det en aning ljusare ut. Var rankar vi Klay Thompson bland SGs? Vi tar en titt på årets rookies, som anses vara ovanligt dåliga. Det finns dock spelare med potential att bli bra så småningom. Vi avrundar med bla Korvers frisyr och Bynums form.

Direct download: 54._Koll_pa_Portland_o_Jeffs_stora_chans.mp3
Category:general -- posted at: 11:11pm CEST

I avsnitt 53 inleder vi med prat om hur ofta hemmalaget vinner en match, och hur det skiljer sig mellan grundsäsong slutspel. Vi granskar några av de förslag som vi fått in på trades som kan ge Jerebko mer speltid och korar en vinnare. Vi diskuterar Kobe Bryants kontraktsförlängning och vad det innebär för Lakers. Vi pratar heta lag, och nämner då bl.a Thunder, Rockets och Nuggets, och så glider vi in på vilka point guards som har best PER, och hittar en del oväntade namn. Sen är det dags för Henrik att rapportera kring sitt adopterade lag: Cleveland Cavs. Vi avrundar med stats från Dwyane Wade, Andre Drummond och Pau Gasol ihop med lite snack om draften 2014.

Direct download: 53._Spurs_ar_hansynslosa.mp3
Category:general -- posted at: 12:57am CEST

Vi inleder avsnitt 52 med den trista nyheten om Derrick Roses meniskskada, och vi pratar om hur svag Eastern Conference är i år med Brooklyns minst sagt svaga inledning som exempel. Det är sen tid för Magnus att rapportera av sitt adopterade lag: Washington Wizards. Vi pratar defensiv taktik, Dwight Howards försvinnande postgame och vi utmanar lyssnarna i en tävling; att hitta bästa traden för Jonas Jerebko, så att han återigen kan få meningsfull speltid.

Direct download: 52._Go_West.mp3
Category:general -- posted at: 2:08pm CEST

I avsnitt 51 pratar vi om vilket av lagen i NBA som har startat säsongen bäst. Är det Pacers eller Spurs, som ju har best record? Eller är Warriors vassast, eftersom deras förluster skett på bortaplan mot starka lag? Portland har öppnat överraskande bra, och Blazers blir också det lag som Jakob får adoptera. Vi kollar in topplistan över de spelare som har bäst PER, och noterar några överraskningar. Draften 2014 är den mest efterläntade sedan 2003 när LeBron, Melo, Bosh och Wade kom till NBA. Vi tar en titt på de tre spelare som tippas bli draftade först; Andrew Wiggins, Julius Randle och Jabari Parker. Vi avslutar med en koll på situationerna för Jeffery Taylor och Jonas Jerebko just nu.

Direct download: 51._Jerebko_spelar_i_NBAs_samsta_forsvar.mp3
Category:general -- posted at: 11:28pm CEST

Avsnitt 50 är ett fullmatat avsnitt, och inleds med en koll på det lag som öppnat absolut starkast: Indiana Pacers. Paul George har börjat så bra att han nu ses som NBAs tredje bästa forward av många, men kan han till och med vara den tredje bästa spelaren? Med George på banan i kombo med Roy Hibbert så är defensiven oerhört stark. För Knicks ser det däremot mörkt ut defensivt, då de blir utan Tyson Chandler 4-6 veckor. Riskerar Knicks att missa slutspelet till och med? Vi går igenom vilka lag som leder NBA i pace, 3-point rate, offensive efficiency och defensive efficiency. Vi pratar också om ShotScore, ett nytt statistikbegrepp som kan hjälpa till att utse vem som är NBAs bästa skytt. Det blir avslutningsvis en kort rookie watch med endast två spelare i toppstriden.

Direct download: 50._Paul_George_Superstar.mp3
Category:general -- posted at: 12:41am CEST

I avsnitt 49 pratar vi mycket om säsongsöppningens skrällande lag, och hur stora slutsatser man kan dra efter bara tre omgångar. Är Philadelphia mycket bättre än vad alla experter trott, eller faller de snart tillbaka till källaren i tabellen där deras GM vill ha laget? Tippade finallag som Miami och Chicago har redan hunnit förlora mot Philly, är det ett tecken på svaghet? Vi snackar också om hur det ser ut för Jonas och Jeffery hittills med speltid och roll i rotationen. Vi tar en titt på några av spelarna som kanske varit allra vassast hittills; Chris Paul, Kevin Love och Anthony Davis. Vi kollar också till några nästan okända spelare som producerat långt över förväntningarna.

Direct download: 49._Smor_ost_kaffe_mjolk_och_boxscore.mp3
Category:general -- posted at: 11:27pm CEST

I avsnitt 48 inleder vi med ett nedslag i Basketligan, snack om trepoängsrekord och Gortat-traden, innan vi glider över i huvudämnet NBA Player rankings. Vilka spelare har vi tre på våra topp 20? Hur ser våra listor ut jämfört med ESPNs player rankings? Vem har Derrick Rose högst? Vem tror på Kevin Love? Tror vi att Wade och Kobe är “slut”, eller hör de fortfarande hemma på topp 10? Är Kyrie Irving överskattad?

Direct download: 48._NBA_Player_rankings.mp3
Category:general -- posted at: 1:10am CEST

Avsnitt 47 är en rejäl preview på NBAs Eastern conference. Vilka lag får seed 1-8 och vilka missar slutspel? Håller Knicks samma klass som ifjol? Vilka möts i andra rundan och tar sig till conference finals? Når Pacers längre nu när de har förstärkt bänken? Vilket lag från East får vi se i finalerna, är Heat favoriter att komma tillbaka eller är det dags för ett nytt lag? Lagen som missar slutspel, finns där nån ljusglimt eller story att berätta? Och hur ser det ut för Jonas och Jeffery?

Direct download: 47._NBA_East_preview.mp3
Category:general -- posted at: 12:37am CEST