Basketpodden

I det elfte avsnittet blir det NBA Draft Special. Vi går igenom de största draftfiaskona och radar upp flopp efter flopp. Vi ser några mönster: långa spelare innebär ofta en risk, och att välja som #2 i draften tycks vara drabbat av förbannelse. En av de floppande spelarna är nog mest känd för att ha haft närkontakt med Vince Carters skrev, och han funkar också som exempel på att långa européer blev på modet runt millennieskiftet. Självklart får Kwame Brown sig en släng av sleven.

Direct download: 11._Sam_Bowie_-_elefanten_i_rummet.mp3
Category:general -- posted at: 2:23pm CET

I det tionde avsnittet fokuserar vi på Minnesota, Oklahoma City och New York. Passningsgeniet Ricky Rubio är tillbaka och tillsammans med Lumberjack Love ska det nu ske underverk i Minnesota. OKC kan ha "dragit en jackpot" i traden som gav dem Kevin Martin och Knicks gubbgäng spänner bågen mot nya trepoängsrekord. Vi kollar av den tyvärr ganska svala temperaturen på Jeff & Jonas och vi fruktar det värsta - att de blir lagkompisar i Rio Grande. Vi avrundar med lite Warriors, Rookie of the Year-status och Magics babyhook i ny tappning.

Direct download: 10._Lumberjack_huggen_ur_en_gran.mp3
Category:general -- posted at: 3:26am CET

I det nionde avsnittet duellerar vi mot varandra - vilket lag har egentligen störst problem, Miami eller Lakers? Miami kan inte stoppa trepoängarna, Ray Allens 37-åriga ben hänger inte med och Heat lyckas inte få motståndarna att skjuta från döda zonen. För Lakers del noterar vi att Pau Gasol egentligen inte har något hoppskott och att Dwight Howard är så usel på straffar att alla borde foula fanskapet hela tiden. Vi kollar statusen på Jeff & Jonas och ser tecken på en fackföreningsmaffia i "den vilda strejkens Detroit".

Direct download: 9._Ung_strejkbrytare_fran_Sverige.mp3
Category:general -- posted at: 2:57am CET

I det åttonde avsnittet gör vi vårt bästa för att reda ut Restgate/Spursgate/Popogate och hittar Pops perspektiv. Huvuddelen av avsnittet ägnar vi åt våra två blågula NBA-fantomer Jonas och Jeffery. Vi går igenom deras situationer, lagets status och vilken konkurrens de har i nuläget. Vi kikar in i framtiden och ser hur deras karriärer utvecklas, och vilken typ av spelare de blir.

Direct download: 8._Villanueva_ar_en_skitspelare.mp3
Category:general -- posted at: 12:28am CET

I det sjunde avsnittet blir det ett stökigt flow kring senaste veckan i NBA, och vi inleder med Wizards misslyckade start. Vi pratar om Tim Duncans oerhört vackra solnedgång, Spencer Hawes hipsterstatus och spelschemats betydelse. Med hjälp av Utah och Atlanta försöker vi reda ut om storleken har någon betydelse, helt enkelt om upsizing kan vara det nya svarta. Oförklarligt nog avslutar vi med att försöka härma James Hardens mobiltelefon. 

Direct download: 7._Det_stod_rookie_i_pannan_pa_honom.mp3
Category:general -- posted at: 12:03am CET

I det sjätte avsnittet analyserar vi Sveriges grupp i EM 2013, och funderar på om vi borde slå våra påsar ihop med finländarna för att ha en chans. Vi snackar om Lakers nyfunna glädje, om Knicks lobotomi-heta start och Clippers dunkande frontcourt.  Dessutom pratar vi om trepoängarens ständigt ökande betydelse och hittar en koppling till Greklands svaga statsfinanser.

Direct download: 6._Vi_borde_spela_som_Svinland.mp3
Category:general -- posted at: 2:20am CET

Det femte avsnittet är tudelat, först pratar Henrik och Magnus om NBA-lagen med hög snittålder, och uttrycket "gammal är äldst" ser ut att stämma. Och vad innebär det att våra två NBA-svenskar spelar i två av NBA:s yngsta lag? Vi avbryter första delen precis när Magnus blir förbannad. I andra delen pratar Henrik och Jakob om Lakers coachbyte och vad det kan innebära för laget. Vi pratar årets bästa match hittills, granskar några spelare som överraskat och hittar några kandidater till NBA:s "vidaste midjor".  

Direct download: 5._Gammal_ar_aldst.mp3
Category:general -- posted at: 1:23am CET

I det fjärde avsnittet pratar vi om David Sterns tid på posten som NBA:s commissioner, och funderar på om karln har gjort något bra eller om han bara haft bra tajming. Vi gissar också vilka som kommer att vinna NBA:s prestigefyllda awards vid säsongens slut: Most Valuable Player, Most Improved Player, Rookie of the Year, Coach of the Year, Defensive Player of the Year samt 6th Man of the Year. Vi gissar också vilka som snittar högst i poäng, returer, assists, steals och blocks. Under resans gång erkänner vi misstag, nostalgiminns VHS-kassetter från Schweiz, kopplar ihop San Antonio med Norrköping och förundras över att Phil Jackson bara vann Coach of the Year X gånger … ja, hur många gånger vann han den titeln?

Direct download: 4._NBA_Awards_och_David_Stern.mp3
Category:general -- posted at: 12:04am CET

Vi tittar in i spåkulan igen och diskuterar vilka 8 lag som går till slutspel i West, och vilka som sen går vidare mot final. Vi funderar kring Subway Series mellan Lakers och Clippers, jämför Denver Nuggets med Jämtland Basket och konstaterar: "Det finns inga sjöar i Los Angeles."

Direct download: 3._NBA_West_Preview.mp3
Category:general -- posted at: 7:38am CET

Vi tittar in i spåkulan och diskuterar vilka 8 lag som går till slutspel i East, och vilka som sen går vidare mot final. Vi drömmer tydligen om en Subway Series mellan Nets och Knicks, för det lyckas vi nämna vid flera tillfällen.

Direct download: 2._NBA_East_Preview.mp3
Category:general -- posted at: 11:57pm CET

I första avsnittet berättar vi lite om vilka vi är och vår basketbakgrund.
Det blir också en rejäl genomkörare av ESPN:s NBA Player Rankings där vi pratar mycket om NBA:s högst rankade spelare. 

Direct download: 1._NBA_Player_Rankings.mp3
Category:general -- posted at: 12:05pm CET

1