Basketpodden

I det sjunde avsnittet blir det ett stökigt flow kring senaste veckan i NBA, och vi inleder med Wizards misslyckade start. Vi pratar om Tim Duncans oerhört vackra solnedgång, Spencer Hawes hipsterstatus och spelschemats betydelse. Med hjälp av Utah och Atlanta försöker vi reda ut om storleken har någon betydelse, helt enkelt om upsizing kan vara det nya svarta. Oförklarligt nog avslutar vi med att försöka härma James Hardens mobiltelefon. 

Direct download: 7._Det_stod_rookie_i_pannan_pa_honom.mp3
Category:general -- posted at: 12:03am CET

I det sjätte avsnittet analyserar vi Sveriges grupp i EM 2013, och funderar på om vi borde slå våra påsar ihop med finländarna för att ha en chans. Vi snackar om Lakers nyfunna glädje, om Knicks lobotomi-heta start och Clippers dunkande frontcourt.  Dessutom pratar vi om trepoängarens ständigt ökande betydelse och hittar en koppling till Greklands svaga statsfinanser.

Direct download: 6._Vi_borde_spela_som_Svinland.mp3
Category:general -- posted at: 2:20am CET

Det femte avsnittet är tudelat, först pratar Henrik och Magnus om NBA-lagen med hög snittålder, och uttrycket "gammal är äldst" ser ut att stämma. Och vad innebär det att våra två NBA-svenskar spelar i två av NBA:s yngsta lag? Vi avbryter första delen precis när Magnus blir förbannad. I andra delen pratar Henrik och Jakob om Lakers coachbyte och vad det kan innebära för laget. Vi pratar årets bästa match hittills, granskar några spelare som överraskat och hittar några kandidater till NBA:s "vidaste midjor".  

Direct download: 5._Gammal_ar_aldst.mp3
Category:general -- posted at: 1:23am CET

I det fjärde avsnittet pratar vi om David Sterns tid på posten som NBA:s commissioner, och funderar på om karln har gjort något bra eller om han bara haft bra tajming. Vi gissar också vilka som kommer att vinna NBA:s prestigefyllda awards vid säsongens slut: Most Valuable Player, Most Improved Player, Rookie of the Year, Coach of the Year, Defensive Player of the Year samt 6th Man of the Year. Vi gissar också vilka som snittar högst i poäng, returer, assists, steals och blocks. Under resans gång erkänner vi misstag, nostalgiminns VHS-kassetter från Schweiz, kopplar ihop San Antonio med Norrköping och förundras över att Phil Jackson bara vann Coach of the Year X gånger … ja, hur många gånger vann han den titeln?

Direct download: 4._NBA_Awards_och_David_Stern.mp3
Category:general -- posted at: 12:04am CET

1