Basketpodden

I det elfte avsnittet blir det NBA Draft Special. Vi går igenom de största draftfiaskona och radar upp flopp efter flopp. Vi ser några mönster: långa spelare innebär ofta en risk, och att välja som #2 i draften tycks vara drabbat av förbannelse. En av de floppande spelarna är nog mest känd för att ha haft närkontakt med Vince Carters skrev, och han funkar också som exempel på att långa européer blev på modet runt millennieskiftet. Självklart får Kwame Brown sig en släng av sleven.

Direct download: 11._Sam_Bowie_-_elefanten_i_rummet.mp3
Category:general -- posted at: 2:23pm CET

I det tionde avsnittet fokuserar vi på Minnesota, Oklahoma City och New York. Passningsgeniet Ricky Rubio är tillbaka och tillsammans med Lumberjack Love ska det nu ske underverk i Minnesota. OKC kan ha "dragit en jackpot" i traden som gav dem Kevin Martin och Knicks gubbgäng spänner bågen mot nya trepoängsrekord. Vi kollar av den tyvärr ganska svala temperaturen på Jeff & Jonas och vi fruktar det värsta - att de blir lagkompisar i Rio Grande. Vi avrundar med lite Warriors, Rookie of the Year-status och Magics babyhook i ny tappning.

Direct download: 10._Lumberjack_huggen_ur_en_gran.mp3
Category:general -- posted at: 3:26am CET

I det nionde avsnittet duellerar vi mot varandra - vilket lag har egentligen störst problem, Miami eller Lakers? Miami kan inte stoppa trepoängarna, Ray Allens 37-åriga ben hänger inte med och Heat lyckas inte få motståndarna att skjuta från döda zonen. För Lakers del noterar vi att Pau Gasol egentligen inte har något hoppskott och att Dwight Howard är så usel på straffar att alla borde foula fanskapet hela tiden. Vi kollar statusen på Jeff & Jonas och ser tecken på en fackföreningsmaffia i "den vilda strejkens Detroit".

Direct download: 9._Ung_strejkbrytare_fran_Sverige.mp3
Category:general -- posted at: 2:57am CET

I det åttonde avsnittet gör vi vårt bästa för att reda ut Restgate/Spursgate/Popogate och hittar Pops perspektiv. Huvuddelen av avsnittet ägnar vi åt våra två blågula NBA-fantomer Jonas och Jeffery. Vi går igenom deras situationer, lagets status och vilken konkurrens de har i nuläget. Vi kikar in i framtiden och ser hur deras karriärer utvecklas, och vilken typ av spelare de blir.

Direct download: 8._Villanueva_ar_en_skitspelare.mp3
Category:general -- posted at: 12:28am CET

1