Basketpodden

I det sextonde avsnittet inleder vi med att imponeras av Lakers seger mot Thunder, för att sedan lida med Rajan Rondo som blir borta ett år efter en knäskada. Vi funderar lite kring hur det kommer att gå för Boston utan Rondo, och tar fram ett par osannolika men spännande tradescenarion. I början av säsongen gissade vi vilka som skulle vinna de olika utmärkelserna, som MVP, 6th man, skyttekung osv, och nu när vi passerat halvtid i säsongen går vi igenom kategorierna och ser var vi hade rätt och var vi hade fel. Vi tittar lite på de preliminära landslagstrupperna inför EM i september och hamnar till slut på ett stickspår i Vita huset. Vi avslutar med en hoppingivande iakttagelse av Jonas Jerebko.

Direct download: 16._Halvtid_och_Rondo.mp3
Category:general -- posted at: 5:25am CET

I det femtonde avsnittet pratar Magnus och Jakob lite om skägg, hår och remarkabla comb-overs, och kommer på så vis in på Nets nystart efter coachbytet. LeBrons hustle plays mot Lakers kommenteras, och via Kevin Durants 52-poängsmatch mot Mavs så diskuteras sedan bristen på high-scorers i dagens NBA. Carlos Boozer får lite upprättelse för sitt fina spel i Derrick Roses frånvaro, och Mr Villanueva får sig återigen en släng av sleven när Jonas Jerebko är bänkad. Sedan blir det en hyllning till coach Jackson som fått Warriors att lyfta, och en titt på Cavs som har framtiden för sig.

Direct download: 15._Bajskorv_pa_piedestal.mp3
Category:general -- posted at: 11:37pm CET

I det fjortonde avsnittet är Henrik inledningsvis med via Skype och är nedstämd över Lakers svårigheter att vinna, och blir nedgraderad till “medarbetare”. Magnus och Jakob fortsätter med att hylla Clippers bänk, och samtidigt önska sig mer basket och mindre cirkus av Mr Griffin. Jakob identifierar ett gäng moderna basketspelare med gemensamma beröringspunkter. Pacers får lite upprättelse efter vår sågning i säsongsinledningen. Vi diskuterar tjafset mellan KG och Melo, och att till och med snälle Durant har blivit diskad nyligen. Och mycket mer.

Direct download: 14._Moderna_basketspelare.mp3
Category:general -- posted at: 5:19am CET

I det trettonde avsnittet pratar Jakob och Magnus om skadorna som drabbat lagen lite olika den här säsongen. Dirk är nu frisk, men arg, för Dallas ser ut att missa slutspel. Amare är tillbaka i Knicks och är rostig, men visar bra attityd. Chicago kan bli farligt bra när Rose kommer tillbaka. I Minnesota finns inget slut på oturen med skadorna, nu är Loves hand skadad igen och det ser inte lovande ut inför slutspelsracet. Vi granskar DeMarcus Cousins och är inte riktigt säkra på om han bara har hamnat i en dålig situation i Sacramento eller om han helt enkelt inte tänker så bra. Det blir också en närstudie av Houston Rockets och hur James Harden-traden lyft laget. Damian Lillard får en liten hyllning och jämförs med stora pointguards.

Direct download: 13._Han_tanker_skit_ibland.mp3
Category:general -- posted at: 4:17pm CET

I det tolfte avsnittet försöker vi hitta fynd från gångna års NBA-drafter, och ser en del trender. Vi letar bland undervärderade Euroleague-spelare som draftats i andra rundan, och hittar bland annat NBA:s ende beprövade fladdermusfångare. Vi pratar om hur Warriors tagit hand om "unga arga män", och vi minns Latrell Sprewell som både spelare och strypare, och funderar på Monta Ellis karriär som mopedist. Via Udonis Haslem hittar vi de bästa odraftade spelarna och kröner Ben Wallace till kung i den kategorin. Vi försöker reda ut vad en "Diamond in the rust" egentligen är. Vi hittar några glue guys ur draften och tappar sen bort oss i räknandet av antalet vunna NBA-titlar. Forne sprinterkungen Carl Lewis flimrar förbi i tionde rundan innan vi avslutar med en hyllning till svenska draftfyndet Jeffery Taylor.

Direct download: 12._Diamant_i_rostiga_kallingar.mp3
Category:general -- posted at: 9:26am CET

1