Basketpodden

I det tjugonde avsnittet ska vi välja NBA:s fem bästa power forwards genom tiderna. Är jämnhet viktigt eller ska några få år på en riktig peak smälla högre? Denna gång hamnar vi i en tvist om vilken position en viss spelare egentligen är. Vad bestämmer vilken position en spelare ska räknas som? Vi stöter också på några spelare som inte är typiska för positionen. Vi snackar om årets stora antiklimax; trade deadlinen, där nästan ingenting hände, och vi undrar varför? Det fanns rykten om trades kring Josh Smith, Millsap och Garnett, men ingenting hände. Vi kommenterar också att Derrick Roses brorsa uttalat sig i media och gnällt över att Chicago inte satsar hårdare på att bygga ett vinnarlag. Vi tittar till läget för Jeff & Jonas och försöker se i vilket stadie Bobcats och Pistons är och hur rollerna de spelar har förändrats under säsongen. Veckans statistiksiffra är 46 och avrundar avsnittet.

Direct download: 20._PF_och_svenskkoll.mp3
Category:general -- posted at: 2:13am CET

I det nittonde avsnittet ska vi välja NBA:s fem bästa small forwards genom tiderna. Denna gång tvingas vi inte bara jämföra 60-tal med nutid, utan vi behöver också försöka väga in vilken betydelse framgångar i 70-talets konkurrerande liga ABA ska värderas. Kan en spelare som i stort sett aldrig varit bäste spelare i sitt lag platsa på topp 5? Hur värderas defense? När våra listor väl presenteras tycker vi även denna gång ganska lika. Vi presenterar också våra SF-favoriter: en klassiker och en modern spelare. Vi går vidare och diskuterar några av de senaste ryktena i tradecirkusen: Josh Smith, vilka lag är mest intresserade? Vill Hawks definitivt bli av med honom? Vilken lönenivå krävs för att signa eller förlänga kontrakt med honom? Garnett “vägrar” bli tradad till Clippers, kan det ske ändå? Om inte, nöjer sig Clippers då med Paul Millsap istället? Skulle Al Jefferson passa i Suns? Eller i Spurs? Gör Nets någon trade? Blir Calderon kvar i Detroit Pistons? Vi avslutar med prat om Lakers ägare Jerry Buss som nyligen gick bort.

Direct download: 19._SF_och_tradecirkusen.mp3
Category:general -- posted at: 2:12am CET

I det artonde avsnittet ska vi välja NBA:s fem bästa shooting guards genom tiderna. Även denna gång ställer vi oss frågan: hur jämför man de som spelade på 60-talet med dagens stjärnor? Måste en shooting guard vara en bra skytt, eller är mångsidighet viktigare numera? Hur har de bästa på positionen utvecklats under sina karriärer? När våra listor väl presenteras tycker vi nästan exakt lika. Vi presenterar också våra SG-favoriter, och halkar in på Don Nelsons kalkonhaka. Vi fortsätter med en koll på den senaste veckans traderykten, och vi kommenterar specifikt de rykten och spekulationer som rör Jonas Jerebko och Jeffery Taylor direkt eller indirekt. Från rykten kring KG hamnar vi i Bostons starka formkurva sedan Rondo blev skadad, och vi avslutar med snack om ställningen i kampen om årets MVP och Veckans stat.

Direct download: 18._SG_och_traderykten.mp3
Category:general -- posted at: 12:11am CET

I det sjuttonde avsnittet ska vi välja NBA:s fem bästa pointguards genom tiderna. Vi börjar med att diskutera kriterierna - hur jämför man de som spelade på 60-talet med dagens stjärnor? Ska en pointguard vara en ren spelfördelare, eller är det OK att vara lite målkåt som pointguard? Måste man vara riktigt bra både i offense och defense? Hur mycket hjälper det att karriären blev riktigt lång? När våra listor väl presenteras uppstår både oenigheter och samtycke. Vi fortsätter med en titt på traden som tog Rudy Gay till Toronto, och hur den traden påverkar Pistons framtid, och därmed ger nya möjligheter för Jonas Jerebko. Vi avrundar med ett traderykte och Stat of the Week.

Direct download: 17._PG_och_Pistons_framtid.mp3
Category:general -- posted at: 4:45am CET

1