Basketpodden

I det tjugonionde avsnittet är vi uppstyckade. Henrik är i Brooklyn och väntar på Magnus, och ringer upp Jakob för att få tiden att gå. Det pratas en hel del om grott-trollet Zach Randolph och Lakers extremt skadedrabbade backcourt, men fokus ligger på hur Jakob hanterar Russell Westbrooks skada och vad det innebär för Thunders chanser i detta slutspel. Snack också om Jason Collins! När Magnus väl dyker upp i Brooklyn är det game time och inspelningen skjuts upp till morgonen efter. Återstående serier avhandlas, och Stephen Curry utses till ny kelgris. Är Western Conference nu vidöppen? Snack igen om Jason Collins!

Direct download: 29._No_sleep_till_Brooklyn.mp3
Category:general -- posted at: 5:34pm CET

I det tjugoåttonde avsnittet ger vi våra tips inför slutspelet. Vi går igenom samtliga rundor i såväl East som West, och lär oss till och med hur “väst” uttalas på rumänska. På vägen avhandlar vi potentiella nyckelspelare som Kevin Garnett, David West, Tony Allen och Chris Bosh, och vi inser tyvärr att skador kommer att påverka många av serierna. Vi får dessutom höra lite om Manu Ginobilis hasselsnoksmove. Vi pratar också om hur finalernas 2-3-2-format gör det svårare att vinna utan hemmaplansfördel, jämfört med det övriga slutspelets 2-2-1-1-1-format. Vi diskuterar J.R Smith som vinnare av 6th man award, och slås av hur många av de bästa bänkspelarna som är shooting guards. Veckans stat är straffkastorienterad.

Direct download: 28._Vi_tippar_NBA_Playoffs.mp3
Category:general -- posted at: 11:31pm CET

I det tjugosjunde avsnittet inleder vi med ett kort förhandssnack inför Basketligans final mellan Södertälje och Sundsvall. Vi går vidare med Kobe Bryants skada och hur det påverkar Kobes karriär och Lakers säsong och framtid. Vi tittar till Eastern Conference och kampen mellan Atlanta och Chicago om 5:e seed, och kommenterar Melos duell med Durant om vinsten i poängligan. I Western Conference är det fler strider om seeds och vi går igenom kampen om 1-8. Vi blickar över NCAA-slutspelet och noterar att det var ytterst få som stärkte sina aktier inför sommarens NBA-draft. Vi konstaterar att Jonas Jerebko gör en stark säsongsavslutning och åter är tydlig nummer 1 bland svenska basketspelare. ESPN:s senaste player rankings får sig en genomgång och vi avslutar med att diskutera hur våra All-NBA First och Second teams ser ut denna säsong.

Direct download: 27._Jonas_blommar_som_en_krokus.mp3
Category:general -- posted at: 12:04am CET

I det tjugosjätte avsnittet inleder vi med att prata om vilka spelare som är snyggast i NBA, och går vidare med en snabbkoll på svenska Basketligans slutspel. Sen kikar vi på slutspelläget i NBA, och noterar att i East är hela seedningen i praktiken klar, det är bara ett par lag som rimligtvis kan byta plats i tabellen. I West är det betydligt rörigare och rörligare. Vi kikar på slutspelsjagande Lakers schema och jämför med konkurrenten Utahs. Vi pratar såklart också om Melos heta skytte och Knicks vinststreak, innan vi går över och snackar lite om collegebasketens Final Four, och varför helplanspress används sällan i NBA. Vi plockar fram en beef mellan Jakob och Magnus angående OKCs lagstämning och diskuterar om det är bra att ett lag har roligt, och hur stort orostecken det är att spelare bryr sig mycket om sina stats.

Direct download: 26._Vi_far_Knicks_du_far_Bobcats.mp3
Category:general -- posted at: 12:08am CET

I det tjugofemte avsnittet lägger vi krutet på hatet, men vi inleder med att snacka om Heat vs Spurs och att coach Spoelstra ställde över Wade och LeBron i den matchen, kanske som en hälsning till att Popovich ställde över sina stjärnor senast lagen möttes. Vi fortsätter med slutet på Miamis streak och hur avsiktliga fouls påverkar spelet, och gör ett snabbt nedslag i Södertäljes kvartsfinalseger mot Solna. Vi hoppar över till collegeslutspelet och rapporterar om några lovande talanger som kommer vara med i sommarens NBA-draft, och så ger vi en aning upprättelse till Wilt Chamberlain som vi ju sågade hårt härom avsnittet. Sen går vi in på hatet. Vilka lag hatar vi, och varför? Vilka spelare? Vi hittar olika kategorier av spelare som vi avskyr av olika anledningar. Namn som Hansbrough, DeShawn Stevenson, Duncan, Garnett och Laimbeer nämns.

Direct download: 25._Spelare_vi_hatar.mp3
Category:general -- posted at: 11:17pm CET

1