Basketpodden

I det trettiotredje avsnittet inleder vi med att diskutera tröjnummer 33, innan vi kommenterar att Suns och Bobcats anställt nya oprövade coacher. Vi fortsätter med den glada nyheten att Farhiya Abdi nu framgångsrikt debuterat för L.A Sparks i WNBA, och att Britney Griner dubbeldunkade i debuten. Vi tar oss an Conference-finalerna och börjar med Spurs imponerande 4-0 mot Grizzlies, där Popovichs schackdrag avgjorde kampen. Miami imponerade mycket i match 3 mot Indiana, och Birdman spelar rollen som den snudd på perfekta parasiten med extremt högprocentiga avslut. I Pacers imponerar trion Hibbert, West och George oerhört mycket, vi undrar till och med om inte Paul George är bättre än Melo. Vi pratar om Shane Battier som NBAs smutsigaste spelare, och jämför det fula spelet i NBA med hur det ser ut inom ishockeyn. Sen blir det en hel del om NBA Draft Lottery och vi går igenom vilka lag som får drafta tidigt och vilka luckor de kommer att vilja fylla i draften.

Direct download: 33._Smutsigaste_spelaren_i_NBA.mp3
Category:general -- posted at: 10:57pm CET

I det trettioandra avsnittet inleder vi med att diskutera Phil Jacksons nya bok, och att det verkar som att han nu är sugen på att coacha igen. Vi går igenom avslutningen på andra rundan och slår bland annat fast att: Melo är inte en elitspelare, Bulls kan bli riktigt farliga nästa år, det finns massor av hopp för Warriors framtid och att Kendrick Perkins har presterat unik statistik detta slutspel. Vi går in på Conference-finalerna och gissar hur det kommer att gå, och försöker identifiera nycklarna i båda serierna. Vi avslutar med lite snack inför lottningen av NBA-draften.

Direct download: 32._Melo_ar_inte_elit.mp3
Category:general -- posted at: 10:19pm CET

I det trettioförsta avsnittet inleder vi med att kommentera den glada nyheten att Jonas Jerebko är klar för EM. Vi kastar oss därefter in i NBA-slutspelet med full kraft. Vi pratar ilska och löjligheter i serien Heat - Bulls, defense kontra iso-offense i serien Knicks - Pacers, skador och tvära kast i serien Spurs - Warriors, och skitätande parasiter i serien Thunder - Grizzlies.
Sammantaget ser vi Miami vs Golden State som en drömfinal, och som en kamp mellan stålmannen LeBron och glasmannen Steph Curry. Vi kommenterar också de utmärkelser som offentliggjorts sen sist: Coach of the Year och All-defensive 1st och 2nd team. Vi snackar lite om att Dennis Rodman är tillbaka i nyheterna, även denna gång Nordkorea-relaterat. Vi avslutar med lite snack om Andrew Wiggins, som spås bli NBA:s nästa superstjärna.

Direct download: 31._Underbart_hackigt_och_raspigt.mp3
Category:general -- posted at: 11:24pm CET

I det trettionde avsnittet ringer Henrik upp Jakob för att prata lite om Thunder och Kevin Durants starka spel. Sen pratar Henrik och Magnus om lagen som slagits ut i första rundan: vilka coacher har sparkats, vilka ligger risigt till? Kommer Chris Paul att förlänga med Clippers i sommar? Vi fortsätter med genomgång av andra rundan hittills, och vad vi tror framöver. Ligger Miami illa till mot Chicago? Ska Warriors orka komma tillbaka efter tung förlust i Game 1? Vi noterar att fysiskt spel vunnit hittills.

Direct download: 30._Fysik_framfor_finess.mp3
Category:general -- posted at: 7:06pm CET

1