Basketpodden

I det trettiosjunde avsnittet ringer Henrik upp Jakob för att snacka om Miami Heats finalseger, den kommande NBA-draften och diverse rykten. Vi inleder med LeBron och de prestationskrav han haft på sig, och hur hans legacy påverkas av ännu en titel. Vi pratar också om Tim Duncan ur det perspektivet, och bedömer Spurs chanser att ladda om och vara ett topplag även nästa säsong. Sen pratar vi rykten och draft, t.ex följetongen som ska få Doc Rivers till Clippers, Shawn Marion och Paul Pierce som rörliga delar och hur draftaktien åker jojo för t.ex. McLemore, Burke och Noel.

Direct download: 37._LeBron_aker_studentflak.mp3
Category:general -- posted at: 10:58am CET

I det trettiosjätte avsnittet pratar Henrik och Magnus om coachingkarusellen, och Jason Kidd, Mo Cheeks och Pat Ewing är nya coacher som granskas. Denvers nyss så stabila lagbygge ser nu plötsligt ut som ett korthus. Sen blir det NBA Finals för mer än halva slanten: Danny Greens otroliga skytte, Mike Millers passiva nyckelroll och seriens kittlande oförutsägbarhet tas upp. Henrik ringer sen upp Jakob och pratar lite om bragden i basket-EM när ryskorna besegrades. Även Jakob får prata av sig lite kring finalerna innan vi går in på det senaste storryktet i NBA: affären mellan Celtics och Clippers, där Doc Rivers, Kevin Garnett och DeAndre Jordan är huvudnamnen inledningsvis.

Direct download: 36._Green_light_to_shoot.mp3
Category:general -- posted at: 1:31am CET

I det trettiofemte avsnittet kastar vi oss direkt in i hetluften. Vi diskuterar sönder NBA-finalernas match 1 och 2, analyserar turnovers, skytte, returtagning, domarna, rotationerna och Mike Millers ömmande kropp. När allt är sagt, och gissningar inför fortsättningen uttalade så hoppar vi över i en ström av blandade aktualiteter: damernas EM startar i veckan, George Karl lämnar Denver, Kidd söker coachjobb i Brooklyn, Monta erbjuds förlängning och andra spelarrykten, Gaddefors och Borg i Eurocamp. Vi avrundar med snack om flopping, och om forskning kan utrota floppandet.

Direct download: 35._Finalfeber_i_NBA.mp3
Category:general -- posted at: 1:30am CET

I det trettiofjärde avsnittet inleder vi med snack om att flera lag skaffat nya coacher inför nästa säsong, samt om de stolar som fortfarande finns lediga. Vi diskuterar också om coachrollen håller på att ändras i och med att statistikanalys nu blivit så vanligt. Det snurrar free agency-rykten runt Chris Paul och Dwight Howard och vi kommenterar såklart saken. Vi hyllar Grant Hills långa men tyvärr skadedrabbade karriär. Sen går vi in i huvuddelen av veckans avsnitt: den fantastiska och spännande serien mellan Miami och Indiana. Inför Game 7 är vi alla nervösa och osäkra på vilket lag som kommer att vinna serien, men hur som helst vill Magnus skicka Wades ungar på sommarkollo. Sen får vi reda på att Jason Kidd drar sig tillbaka och pratar lite om hans karriär. Vi avrundar med en diskussion kring skytte, vad är en bra skytt egentligen? Vilka skyttar är de bästa?

Direct download: 34._Miami_ar_som_rymdimperiet.mp3
Category:general -- posted at: 10:17pm CET

1