Basketpodden

I detta specialavsnitt ikläder vi oss rollen som General Manager för ett fiktivt NBA-lag, och vi sätter ihop varsitt lag utifrån vissa begränsningar: max 2 All-Stars, en av spelarna i startfemman får aldrig ha snittat över 10 ppg, bänkspelarna måste vara riktiga bänkspelare osv. Vi pratar om strategier för att få ett balanserat lag och hur man hittar spelare som kompletterar de stjärnor som valts. Hur blandas ung talang bäst med veteraner och erfarenhet? Vad är viktigast, offense eller defense? Vem ska coacha laget?

Direct download: 44._GM_i_soffan.mp3
Category:general -- posted at: 1:13am CET

I avsnitt 43 går vi igenom upplösningen av herr-EM. Vad var det som fick Frankrike att segra? Är Tony Parker förtjänt av sin MVP? Vad är det som gör Boris Diaw så sevärd? Vad har Kleiza gjort med frillan? Fick Jeffery Taylor någon poängligetitel? På NBA-fronten snappar vi upp positiva skaderapporter och ifrågasätter om man kan bli het i en basketmatch. Via rookies och WNBA hamnar vi till slut i en utmaning inför nästa vecka.

Direct download: 43._Som_nar_Magic_var_gammal_och_fet.mp3
Category:general -- posted at: 11:09pm CET

Vi inleder med en rejäl dos EM-basket och går igenom det vi sett i andra gruppspelet. Stora lag tar många returer, Frankrike får inte ihop spelet riktigt, Nemanja Nedovic ser vass ut, franska namn är svåra att uttala osv. Vi bryggar över till NBA via en diskussion kring regelskillnaderna mellan NBA- och FIBA-basket, och vilka regler som borde likriktas. Borde NBA spela 40-minutersmatcher? Borde FIBA flytta ut trepoängslinjen till NBA-linjen? Vi avrundar med lite skvaller från NBA-håll, närmare bestämt Lamar Odom, LeBrons bröllop och ordkriget i New York City.

Direct download: 42._Jeffery_vinner_poangligan.mp3
Category:general -- posted at: 11:52pm CET

I avsnitt 41 går vi igenom Sveriges insats i herr-EM 2013. Hur höll insidespelarna? Hur väl kunde Jonas och Jeff bära laget? Hur klarade sig våra guards? Hur ser det ut inför framtiden, några unga svenskar som visat framfötterna? Vi tittar till övriga nationer och diskuterar hur det ser ut i kampen om medaljerna, och ifall några favoriter till att vinna turneringens MVP kan anas. Vi kommenterar de NBA-aktuella spelarnas framfart i turneringen och avslutar med en Miami-relaterad fråga.

Direct download: 41._Dom_som_tror_att_dom_vet_att_dom_kan_nat.mp3
Category:general -- posted at: 12:04am CET

Basketpodden är tillbaka efter sommaruppehållet. Det är dags för herr-EM och vi pratar om hur stort och kul ett EM är, trots att spelare som Nowitzki, Noah och Pau Gasol inte är med. Vi diskuterar Sveriges trupp och våra chanser att hävda oss i en på papperet tuff grupp. Vi tar tempen på turneringens favoriter och hittar en handfull lag som ser starka ut, innan vi kollar av läget för olika NBA-aktuella spelare. Vilka blivande rookies är mest intressanta att följa? Vilka yngre européer kan använda EM som ett avstamp mot ett genombrott i NBA?

Direct download: 40._Dags_for_EM.mp3
Category:general -- posted at: 11:58pm CET

1