Basketpodden

Vi inleder avsnitt 52 med den trista nyheten om Derrick Roses meniskskada, och vi pratar om hur svag Eastern Conference är i år med Brooklyns minst sagt svaga inledning som exempel. Det är sen tid för Magnus att rapportera av sitt adopterade lag: Washington Wizards. Vi pratar defensiv taktik, Dwight Howards försvinnande postgame och vi utmanar lyssnarna i en tävling; att hitta bästa traden för Jonas Jerebko, så att han återigen kan få meningsfull speltid.

Direct download: 52._Go_West.mp3
Category:general -- posted at: 2:08pm CET

I avsnitt 51 pratar vi om vilket av lagen i NBA som har startat säsongen bäst. Är det Pacers eller Spurs, som ju har best record? Eller är Warriors vassast, eftersom deras förluster skett på bortaplan mot starka lag? Portland har öppnat överraskande bra, och Blazers blir också det lag som Jakob får adoptera. Vi kollar in topplistan över de spelare som har bäst PER, och noterar några överraskningar. Draften 2014 är den mest efterläntade sedan 2003 när LeBron, Melo, Bosh och Wade kom till NBA. Vi tar en titt på de tre spelare som tippas bli draftade först; Andrew Wiggins, Julius Randle och Jabari Parker. Vi avslutar med en koll på situationerna för Jeffery Taylor och Jonas Jerebko just nu.

Direct download: 51._Jerebko_spelar_i_NBAs_samsta_forsvar.mp3
Category:general -- posted at: 11:28pm CET

Avsnitt 50 är ett fullmatat avsnitt, och inleds med en koll på det lag som öppnat absolut starkast: Indiana Pacers. Paul George har börjat så bra att han nu ses som NBAs tredje bästa forward av många, men kan han till och med vara den tredje bästa spelaren? Med George på banan i kombo med Roy Hibbert så är defensiven oerhört stark. För Knicks ser det däremot mörkt ut defensivt, då de blir utan Tyson Chandler 4-6 veckor. Riskerar Knicks att missa slutspelet till och med? Vi går igenom vilka lag som leder NBA i pace, 3-point rate, offensive efficiency och defensive efficiency. Vi pratar också om ShotScore, ett nytt statistikbegrepp som kan hjälpa till att utse vem som är NBAs bästa skytt. Det blir avslutningsvis en kort rookie watch med endast två spelare i toppstriden.

Direct download: 50._Paul_George_Superstar.mp3
Category:general -- posted at: 12:41am CET

I avsnitt 49 pratar vi mycket om säsongsöppningens skrällande lag, och hur stora slutsatser man kan dra efter bara tre omgångar. Är Philadelphia mycket bättre än vad alla experter trott, eller faller de snart tillbaka till källaren i tabellen där deras GM vill ha laget? Tippade finallag som Miami och Chicago har redan hunnit förlora mot Philly, är det ett tecken på svaghet? Vi snackar också om hur det ser ut för Jonas och Jeffery hittills med speltid och roll i rotationen. Vi tar en titt på några av spelarna som kanske varit allra vassast hittills; Chris Paul, Kevin Love och Anthony Davis. Vi kollar också till några nästan okända spelare som producerat långt över förväntningarna.

Direct download: 49._Smor_ost_kaffe_mjolk_och_boxscore.mp3
Category:general -- posted at: 11:27pm CET

1