Basketpodden

I avsnitt 69 snurrar vi inledningsvis bort oss i ABA-snack, för att därefter prata Phillys losing streak, likheter mellan Mark Jackson och Jason Kidd, spökhotell och Boogie Smooth. Vi kollar till jakten på slutspelsplats i både East och West, och så pratar vi March Madness som nu är framme vid Final Four och ser hur prestationerna påverkat spelarnas status inför sommarens NBA-draft.

Direct download: 69._Boogie_Smooth.mp3
Category:sports -- posted at: 12:38am CET

I avsnitt 68 rapporterar Henrik av regerande mästarna Miami Heat, och tittar på vad som måste stämma för att de ska kunna ta sin tredje raka titel. Vi snackar lite inför starten på slutspelet för svenska basketligan herr, undrar vad reklam på NBAs matchlinnen kan innebära, hittar två triple-double-debutanter, pratar om Jerebkos kanonmatch och hittar en koppling mellan Cornelis Vreeswijk och NBA. March Madness får sig en titt, vi dippar ner i skolämnen som NO och matematik innan vi avrundar med att avslöja den nästan okände spelaren som leder NBA i PER.

Direct download: 68._Allmanbildande_podd.mp3
Category:sports -- posted at: 12:01am CET

I avsnitt 67 avrapporterar Jakob Dallas Mavericks, ett lag vars tydliga styrka är det offensiva. Dallas kämpar med ålder och att bygga om laget i farten, och vi kämpar med att lära om uttalet på tyske Nowitzkis förnamn. Vi tar en preview på collegebasketens NCAA-slutspel och ger tips på vilka spelare man ska kolla in för att kunna få en tidig titt på kommande NBA-stjärnor. Missa inte Kansas och Kentucky! Vi avslutar med prat om Phil Jacksons ankomst till New York och vad det kan betyda för coachval och Melos free agency.

Direct download: 67._Ett_gang_goofballs.mp3
Category:sports -- posted at: 10:57pm CET

I avsnitt 66 välkomnas Magnus tillbaka efter några DNP-Flu på raken. Han inleder starkt med en utläggning om valet av Vedran Bosnic som ny coach för herrlandslaget, och går raskt över till avrapporteringen av Golden State Warriors som är veckans fokuslag. Därefter betar vi av högaktuella spelare som Gerald Green, Jodie Meeks, Al Jefferson och Joakim Noah och kollar av läget hos NBAs topplag.

Direct download: 66._Jocke_Noah_-_20_pts_och_15_skrik.mp3
Category:sports -- posted at: 2:25am CET

I avsnitt 65 inleder vi med att avrapportera Memphis Grizzlies, som fortfarande visar sig vara NBAs långsammaste och mest långskottsrädda lag. Vi tar en koll på årets Sloan Conference och lär oss mer om returtagningens tre dimensioner och att den heta handen lever. Dårskap, buyouts och onyttiga big men avrundar.

Direct download: 65._Darhuset_i_New_York.mp3
Category:sports -- posted at: 12:14am CET

1