Basketpodden

I avsnitt 73 inleder vi med att kommentera härvan kring Clippers rasistiska ägare Donald Sterling. Vi  betar sedan av NBA playoffs serie för serie och bedömer vilka lag som har störst chans att avancera vidare till andra rundan. De spelare som utmärkt sig i slutspelet får extra beröm, och vi delar ut guldstjärna till chock-rookien Troy Daniels. Vi avslutar med våra reflektioner kring att se en NBA-match live på plats.

Direct download: 73._Overtime-feber.mp3
Category:sports -- posted at: 2:58am CET

I avsnitt 72 gläds vi åt att Södertälje avancerat till final i Basketligans slutspel. Vi pratar sparkade coacher, vinnare av awards och hör såväl fågelkvitter som polissirener. Tyngdpunkten lägger vi på NBA-slutspelet, där det varit tätt med överraskningar hittills i första rundan. 

Direct download: 72._Fagelkvitter_och_sparkade_coacher.mp3
Category:sports -- posted at: 7:47am CET

I avsnitt 71 inleder vi med att minnas ett av David Robinsons stora moment. Vi presenterar sedan en tävling kring NBA-slutspelet som vi har i samarbete med Bettingpodden, och vi kommenterar semifinalerna i Basketligans slutspel. Veckans adoptivlag är San Antonio Spurs som får gott om beröm. Vi går igenom våra predictions inför säsongen och uppdaterar sen våra gissningar på hur årets slutspel i NBA kommer att se ut. Vi konstaterar att Jonas Jerebko kommer att få en ny GM då Joe Dumars inte får fortsätta i sin roll. Vi kollar lite på den nyligen lanserade statistikkategorin Real Plus Minus och undersöker vilken nytta vi kan ha av den.

Direct download: 71._Det_kommer_att_regna.mp3
Category:sports -- posted at: 12:26am CET

Vi inleder avsnitt 70 med att prata om året 1970 i NBA, och tittar sen till slutspelet i Basketligan herr. Magnus avrapporterar en av favoriterna till NBA-titeln: OKC Thunder, och därefter ger vi er dårarnas försvarstal där Ricky Rubio, Kawhi Leonard och JaVale McGee en efter en försvaras trots att de i våra ögon underpresterat. Vi avslöjar ett falskt aprilskämt och pratar sen lite om Jonas Jerebkos beslut att inte spela EM-kval i sommar och hans fortsatta NBA-karriär. Vi kommenterar ESPNs listor över NBAs bästa coacher och lagägare. Vi snackar lite March Madness och avrundar med veckans stats.

Direct download: 70._En_dares_forsvarstal.mp3
Category:sports -- posted at: 10:41pm CET

1