Basketpodden

Henrik pratar med Mohammed El Abed om juldagens möte mellan Warriors och Cavs, och om hur det är att gå på NBA-basket live i Oracle arena.

Direct download: 157._NBA_Xmas_Day.mp3
Category:sports -- posted at: 1:00am CET

Magnus och Henrik pratar Cavs, som nu har Irving och Shumpert tillbaka, och tar en titt på playoff-oddsen för att se vilka lag som ser ut att missa slutspelet. Dessutom en uppvärmning inför juldagsmatcherna

Direct download: 156._Manlab.mp3
Category:sports -- posted at: 6:31am CET

Magnus och Henrik pratar om hur det går i awards-kategorier, vem ligger bäst till i MVP, MIP, Coach of the Year osv? Gabriel och Henrik pratar om Spurs historiskt starka defense.

Direct download: 155._Jag_vill_prata_Spurs.mp3
Category:sports -- posted at: 3:22am CET

Gabriel och Henrik pratar Warriors och deras chanser att vinna 72 matcher i år. Det pratas också nostalgiskt om Shaq, Kobe, Iverson och hela den generation spelare som draftades på 90-talet.

Direct download: 154._Basketens_svar_pa_J-O_Waldner.mp3
Category:sports -- posted at: 12:38am CET

Magnus och Henrik pratar Kobes plats på listan över NBA:s bästa spelare i historien. Det blir även Cleveland och OKC och hur det går i kampen mot Warriors.

Direct download: 153._En_lattnadens_suck.mp3
Category:sports -- posted at: 12:12am CET

Gabriel och Henrik pratar coachsparkande Rockets och rekordjagande Warriors. Jakob och Henrik pratar Easts jämna medelklass och årets rookies.

Direct download: 152._Kan_Warriors_vinna_73_matcher.mp3
Category:sports -- posted at: 1:30am CET

Jakob och Henrik diskuterar blandade stats och passerar Whiteside, Fournier, vänsterhänta, och självklart Steph Curry. Därpå ett snack runt topp-20 i ESPNs player rankings.

Direct download: 151._Block-kungen.mp3
Category:sports -- posted at: 1:22am CET

Jakob och Henrik pratar om NBAs vinstlösa lag, Drummond och Kanter. Andreas och Gabbe pratar Basketligan Herr hittills och tittar på lagens offensiva och defensiva rating.

Direct download: 150._Unge_Herr_Drummond.mp3
Category:sports -- posted at: 2:56am CET

Vi inleder med några överreaktioner, sen kastar vi oss över årets version av “GM i soffan”, där vi leker General Managers och bygger ihop varsitt lag. Är LeBron med i samtliga lag? Kan man tacka nej till Rudy Gobert?

Direct download: 149._GM_i_soffan.mp3
Category:sports -- posted at: 1:30am CET

Vi gissar award-winners! Vem vinner MVP? 6th man? Rookie? Vi gissar också vilka som snittar flest poäng, returer, assist, steals och blocks.

Direct download: 148._NBA_Award_Predictions_15-16.mp3
Category:sports -- posted at: 2:29am CET

Gabriel och Henrik pratar Warriors, Clippers, Lakers, Suns och Kings. Vi hittar självspelande pianon och gott om poängkåta spelare. Divisionens MVP och high scorer utses också.

Direct download: 147._NBA_Pacific_Division_Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 12:39am CET

Alexandra och Jakob kör ett försnack inför den avgörande finalmatch 5 i WNBA Finals. Full koll på finallagen Lynx och Fever, och en hel del snack om collegesuveränerna UConns historia.

Direct download: 146._No_Moooooore.mp3
Category:sports -- posted at: 2:27am CET

Magnus och Henrik pratar Dallas, Houston, Memphis, New Orleans och San Antonio. Southwest är en stark division där samtliga lag gick till Playoffs ifjol. Hur blir det i år? Divisionens MVP och high scorer utses också.

Direct download: 145._NBA_Southwest_Division_Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 11:52pm CET

Jakob och Henrik pratar Denver, Minnesota, OKC, Portland och Utah. Vi hittar comebacklag, framtida stjärnor, gamla favoriter och Rudy-effekten. Divisionens MVP och high scorer utses också.

Direct download: 144._NBA_Northwest_Division_Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 1:02am CET

Gabriel och Andreas försnackar om årets Basketligan Herr och går igenom årets 11 lag, bedömer trupperna och fäller domar om slutspelschanserna.

Direct download: 143._Basketligan_Herr_Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 10:55pm CET

Jakob, Magnus och Henrik pratar Chicago, Cleveland, Detroit, Indiana och Milwaukee. Vi nämner kometlag, most improved players och bryggarstaden. Divisionens MVP och high scorer utses också.

Direct download: 142._NBA_Central_Division_Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 1:06am CET

Alexandra och Jakob pratar om WNBA Playoffs, stora damer, returtagningens betydelse, pirayabasket, och andra sidospår.

Direct download: 141._Stora_damer.mp3
Category:sports -- posted at: 1:39am CET

Jakob och Henrik pratar truppändringar och tendenser för Atlanta, Charlotte, Miami, Orlando och Washington och rankar lagen. Divisionens MVP och high scorer utses också.

Direct download: 140._NBA_Southeast_Division_Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 1:20am CET

Alexandra och Jakob går igenom WNBA:s award winners, och bedömer om det var fantastiskt och/eller rättvist. Självklart blir det en genomgång av pågående serier i årets WNBA Playoffs.

 

Direct download: 139._Prince_Charles.mp3
Category:sports -- posted at: 1:09am CET

Vi pratar blocks vs steals, herr-EM och Moses innan vi kastar oss över Atlantic Division och går igenom lagens status och förhoppningar. Vi hittar några guldkorn och intressanta lag trots att divisionen överlag är vidrigt usel.

Direct download: 138._NBA_Atlantic_Division_Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 1:15am CET

Alexandra och Jakob tittar tillbaka på säsongen som gått, pratar lite om awards, lagbyggen och coaching innan de fokuserar på match-ups inför playoffs.

 

Direct download: 137._WNBA-Playoffs-Preview.mp3
Category:sports -- posted at: 1:05am CET

Jakob och Henrik pratar Bill Simmons, herr-EM och hockeyslagsmål. Alexandra och Jakob rotar vidare i kärleken till Elena Delle Donne via old-school-bitterhet.

Direct download: 136._Lille_Delle_Durant.mp3
Category:sports -- posted at: 1:28am CET

Jakob och Henrik lägger till Grekland som ett av favoritlagen inför Herr-EM. Alexandra och Jakob ger er massor av WNBA med slutspelsracet, framtidslöftet Breanna Stuart och East i fokus.

Direct download: 135._Parenteser_och_juveler.mp3
Category:sports -- posted at: 2:00am CET

Jakob och Henrik pratar upptakt inför Herr-EM med ögon på några av favoritlagen. Alexandra och Jakob ger er sen en rejäl dos WNBA med racet mot slutspelsplats och Candace Parker i fokus.

Direct download: 134._Elektriska_stolen.mp3
Category:sports -- posted at: 12:29am CET

Jakob och Alexandra pratar om Silvia Fowles comeback, slutspelsracet i WNBA samt starkt spel av Sparks och Fever. Det blir en hel del om klassiska old-school-centrar och titt på potentiella slutspels-matchups.

 

Direct download: 133._Komplex_hatkarlek.mp3
Category:sports -- posted at: 2:18am CET

Henrik och Jakob pratar blandat från NBA: Dellavedova, juldagsmatcher, Exum, D-Rose och Marcus Erikssons NBA-aktier, samt en genomgång av prospects inför NBA-drafterna 2017-2019.

Direct download: 132._Den_nya_Nacka.mp3
Category:sports -- posted at: 12:54am CET

Henrik och Jakob pratar James Harden, Seth Curry och en massa små Cleveland-deals. Vi dyker in framtiden och kikar på toppkandidaterna i draften 2016. Jakob och Alexandra pratar om WNBAs Allstar-match, Elena Delle Donne och säsongens stora blockbustertrade.

 

Direct download: 131._Labben_o_Blockbustern.mp3
Category:sports -- posted at: 2:47am CET

Vi pratar om att Candace Parker gör comeback i WNBA och att Maya Moore har en svacka. Efter en “namnparentes” kommer koll på omröstningen inför Allstar-matchen i WNBA.

Direct download: 130._Familjelosa_men_rattvisa.mp3
Category:sports -- posted at: 2:47am CET

Vi pratar om Josh Smith, Ty Lawson och Jeffery Taylor. Vi snackar NBA Summer Leagues bästa rookies och veteraner. WNBA-snacket kommer i ett extraavsnitt.

Direct download: 129._Drinking_under_influence.mp3
Category:sports -- posted at: 12:02am CET

Henrik och Jakob pratar om DeAndre Jordans ångervecka och att allt ståhej var bra för underhållningsprodukten NBA. Vi går igenom trades och free agent-affärer från senaste veckan. Alexandra och Jakob pratar MVP-racet i WNBA och Amandas förmodligen lärorika situation i Tulsa.

Direct download: 128._Lyxtax_o_lyxbankning.mp3
Category:sports -- posted at: 2:55am CET

Magnus & Henrik går igenom NBA-lagens free agent signings från ATL till WAS. Alexandra & Jakob pratar veckan i WNBA och beskriver Britney Griners nya go-to-move.

Direct download: 127._Free-agent-madness_o_go-to-moves.mp3
Category:sports -- posted at: 3:07am CET

Jakob och Alexandra pratar WNBA och häpnar över Elena Delle Donne som inlett säsongen i rekordtakt. Magnus och Henrik går igenom NBA-draften och bollar free agency-rykten.

Direct download: 126._PER-rekord_draft_o_fria_agenter.mp3
Category:sports -- posted at: 1:53am CET

En något försenad introduktion till pågående säsong där  Jakob Eklund och vår nya kollega Alexandra Lindh kort pratar om vad vi mest ser fram emot att hålla koll på under säsongen 2015.

Direct download: Basketpodden_WNBA_intro.mp3
Category:sports -- posted at: 2:27pm CET

Vi pratar om NBA Finals, om var Cavs står inför nästa år och LeBrons status. Vi snackar WNBA, draften och rykten och surr inför free agency i NBA.

Direct download: 124._Drommar_om_Lance.mp3
Category:sports -- posted at: 11:02pm CET

Vi pratar om Amandas fem blockar, om förlusterna i EM, om NBA Finals och LeBrons otroliga prestationer. Dessutom NBA-draften och en intressant trade.

Direct download: 123._Stallone.mp3
Category:sports -- posted at: 12:31am CET

Vi pratar om Amanda Zahouis start på WNBA-säsongen och laddar upp inför EM. Sen blir det NBA Finals för hela slanten. Jakob, Magnus och Gabriel kommer med tre olika perspektiv.

Direct download: 122._Professor_Balthazar.mp3
Category:sports -- posted at: 11:46pm CET

Vi pratar WNBA, NBA Draft, nya coacher, uppsågning av Thibodeau, framtid för Hawks och Rockets - men framförallt NBA Finals.

Direct download: 121._De_vinner_med_6-2_i_NBA_Finals.mp3
Category:sports -- posted at: 7:20am CET

I avsnitt 120 pratar vi självfallet om de stundande NBA-finalerna. För visst vet vi redan nu vilka som möts där? Hur bra är Cleveland? Hade LeBron ett bättre supporting cast förra gången han tog Cavs till final?

Direct download: BP_120.mp3
Category:general -- posted at: 8:41am CET

I avsnitt 119 pratas det självklart conference-semifinaler och de stundande conference-finalerna. Vi fokuserar inte bara på vinnarna utan även på vad som kan komma att hända med de lag som blivit utslagna. Kommer Thibodeau vara kvar i Bulls när nästa säsong startar? Är DeAndre Jordan värd ett maxkontrakt? 

Direct download: Basketpodden_avsnitt_119.mp3
Category:sports -- posted at: 9:46am CET

I avsnitt 118 pratar vi bara om NBA Playoffs. Bör Curry få mer kritik för sitt slutspel? Vilka lag påverkas mest av skador? Är Blake Griffin slutspelets MVP hittills? Är Memphis spelstil på väg att få revansch?

Direct download: 118._Doc-dad-coach.mp3
Category:sports -- posted at: 1:19am CET

I avsnitt 117 pratar vi om Södertälje Kings guld, om Amanda Zahuis framtid i WNBA, och några NBA-awards: Executive, Rookie och att Stephen Curry blev MVP. Sedan blir det slutspelsanalys, kärlek till Spurs vs Clippers och rädsla för att Warriors kanske är för bra.

Direct download: 117._En_rookie_ska_vara_ung.mp3
Category:sports -- posted at: 1:49am CET

I avsnitt 116 pratar Gabriel om den heta finalserien i Basketligan Herr. Magnus och Henrik snackar NBA Playoffs och tittar på framtiden för de utslagna lagen Celtics, Raptors och Pelicans. Vi kommenterar utmärkelserna Defensive Player och Coach of the Year.

Direct download: 116._Fatoljen_i_hornet.mp3
Category:sports -- posted at: 12:34am CET

I avsnitt 115 analyseras finalserien i Basketligan Herr, och vi gläds åt att Amanda Zahoui draftades som #2 i WNBA-draften. Vi kollar tendenser i NBA Playoffs och ger våra predictions. Det blir också en liten historik över NBA-spelare med Sverige-anknytningar i och med att Jonas Jerebko nu slutspelsdebuterat.

Direct download: 115._The_Swedish_Larry_Bird.mp3
Category:sports -- posted at: 11:38pm CET

I avsnitt 114 inleder vi med en preview på finalerna i Basketligan Herr mellan Södertälje och Uppsala. Vi fortsätter med en koll på nio bottenlag i NBA och utvärderar deras säsong och framtidsmöjligheter. Vi pratar lite Jerebko och Taylor och försöker få koll på vilka lag som tar sig till slutspel och vilka matchups det blir.

Direct download: 114._Anklebreakerz.mp3
Category:sports -- posted at: 12:28am CET

I avsnitt 113 pratar vi Final Four i NCAA-slutspelet och kollar närmare på årets NBA-rookies och den potential som finns där. Det blir också en titt på semifinalerna i Basketligan Herr, och vi avslutar med koll på tabellen i NBA för att se vilka lag som har bäst chans att nå playoffs.

Direct download: 113._Vilse_i_pannkakan.mp3
Category:sports -- posted at: 10:55pm CET

I avsnitt 112 ger Gabbe sin syn på semifinalrundan i slutspelet på Basketligan Herr. Henrik och Jakob pratar sen om NCAA-slutspelet och om drömfinalen som kan uppstå där. Okafor vs Towns vore guld för oss som gillar att kolla in blivande NBA-spelare. Vi vänder ut och in på MVP-diskussionen, vem kommer att vinna? Vi pratar om skador och ändringar av spelschemat för att minska skaderisker. Vi rundar av med JJ Redick och coola namn.

Direct download: 112._Vem_blir_MVP.mp3
Category:sports -- posted at: 11:55pm CET

I avsnitt 111 snackar vi Cavs utveckling till en sann titelutmanare, och OKCs motsatta utveckling i och med Durants skada. Vi pratar lite om Nash som lägger skorna på hyllan, om March Madness, om Elfrid Payton och Södertälje Kings chanser att vinna en tredje rak SM-titel.

Direct download: 111._The_Number_of_Baskett.mp3
Category:sports -- posted at: 11:20pm CET

I avsnitt 110 snackar vi om positioner. Vad bestämmer en spelares position? Är Duncan PF eller C? Vi pratar väldigt mycket om Kyrie Irving och kollar av heta och kalla lag i tabellen inför slutspelet. Dessutom Hassanity och Jerebko watch.

 

Direct download: 110._Ett_moget_samtal.mp3
Category:sports -- posted at: 12:36am CET

I avsnitt 109 inleder vi med vi skador, signings och Shaw. Sen djupdyker vi i statistiken, och hittar relativt okända spelare som levererar på en nivå långt över deras rykte - Khris Middleton är typexempel. Vi beundrar Russell Westbrook och kollar till tabellen inför racet mot slutspel. Vi pratar NBA-prospects och rapporterar av veckans Jerebko och Hassanity.

Direct download: 109._NBAs_minst_kanda_toppspelare.mp3
Category:sports -- posted at: 11:26pm CET

I avsnitt 108 pratar vi om de skador som är aktuella: D.Rose, Paul George, Bosh, Westbrook m.fl. Vi gör en Hassanity watch, pratar om DeAndre Jordan och stannar till lite vid Jonas Jerebkos succé i Boston. Inför March Madness presenterar vi några av kandidaterna till att gå högt i årets NBA draft.

Direct download: 108._Jerebko_in_the_spotlight.mp3
Category:sports -- posted at: 11:59pm CET

I avsnitt 107 rankar vi topp 5 centrar i NBA. Vem är etta? Vilka unga spelare ser vi som blivande topp 5-centrar? Vi pratar massor om det som hände vid trade deadline, och om Jonas Jerebkos nya situation i Boston. Och såklart lite Hassanity.

Direct download: 107._Topp_5_centrar.mp3
Category:sports -- posted at: 1:33am CET

I avsnitt 106 rankar vi topp 5 power forwards i NBA. Hur självklar är ettan? Vilka unga spelare ser vi som blivande topp 5-power forwards? Vi pratar trade deadline, delfiner och George Karl. Och såklart lite Hassanity.

Direct download: 106._Topp_5_power_forwards.mp3
Category:sports -- posted at: 1:15am CET

I avsnitt 105 rankar vi topp 5 small forwards i NBA. Vem är etta? Vilka unga spelare ser vi som blivande topp 5-small forwards? Vi pratar Cavs, winning streaks, buyouts och George Karl . Och såklart lite Hassanity.

Direct download: 105._Topp_5_small_forwards.mp3
Category:sports -- posted at: 10:39pm CET

I avsnitt 103 rankar vi topp 5 shooting guards i NBA. Vem är etta? Vilka unga spelare ser vi som blivande topp 5-shooting guards? Vi pratar All-star, hemmaplansfördel, DJ Augustin och hittar en röd tråd i OKC vs LAC. Vi ser att Hassanity fortsätter och frågar oss hur långt det kan bära.

Direct download: 104._Topp_5_shooting_guards.mp3
Category:sports -- posted at: 1:11am CET

I avsnitt 103 rankar vi topp 5 pointguards i NBA. Vem är etta? Vilka unga spelare ser vi som blivande topp 5-pointguards? Vi pratar skador, rykten och rekord (KLAY! KLAY!). Vi ser att Hassanity börjar ta form, och försöker oss på att bjuda på veckans vits.

Direct download: 103._Topp_5_pointguards.mp3
Category:sports -- posted at: 12:01am CET

I avsnitt 102 pratas det om trades och traderykten. Är Brook Lopez på gång till OKC? Hur ser slutet på Kobes karriär ut, tar han över efter Barkley som expert hos TNT? Vi kollar av våra Award predictions nu när säsongen strax kommit till halvtid. Självklart analyseras även “the usual suspects” Cleveland och OKC.

Direct download: 102._Awards-koll_i_halvtid.mp3
Category:sports -- posted at: 4:28am CET

I avsnitt 101 pratar vi om trade-febern som spridit sig över NBA. Cavs har adderat Shumpert, J.R Smith och Mozgov, Waiters hamnade i OKC. Jeff Green gick till Memphis och Phoenix förstärkte med Brandan Wright. Vad betyder det i kampen om slutspelsplatser? Vilka fler lag lär vara villiga att göra trades? Vilka spelare vill de ha? Det blir också Veckans veteran och Veckans yngling.

Direct download: 101._Trade-feber.mp3
Category:sports -- posted at: 2:32am CET

I avsnitt 100 pratar vi om att East äntligen återhämtat sig lite och att det nu finns några stabila topplag. Vi kollar hur det funkat för tillskotten Rondo och Josh Smith i sina nya lag, samt vad som hänt med Pistons sedan de gjorde sig av med Smith. Det blir en koll på toppstriden i Basketligan Herr och så pratar vi om statistikbegreppet Win Shares och spelare högt upp i den kategorin som inte ännu vunnit en NBA-titel.

Direct download: 100._Go_East.mp3
Category:sports -- posted at: 12:18am CET

1